De schnitzels open snijden en plat kloppen. Ze kruiden. Het ei loskloppen en de binnenkant van de schnitzel met 1/4 van de pâté vullen en dit wat uitstrijken. De schnitzels dichtsteken. De rest van het ei met de melk loskloppen en in een bord schenken. In een tweede bord wat bloem strooien. Op folie het amandelschaafsel strooien. De schnitzels eerst door de bloem wentelen en dit afschudden. Dan door ei halen en laten afdruipen en dan door het amandelschaafsel wentelen. Even koel weg zetten. In één of twee koekenpannen de bakboter verhitten en op half hoog vuur de schnitzels hierin (zonder verschuiven) aan beide kanten 6 minuten bakken.
Variatie: Met ananas en paprika en notenpaneer: vullen met twee dunne halve schijven ananas, dunne ring paprika en passend plakje Leerdammerkaas. Paneer van half paneermeel en half gemalen noten.
Met bacon en pruimen en cruesli- paneer:
vullen met ½ ontkorst sneetje witbrood, 1/4 theelepel gedroogde salie, 2-3 fijngesneden geweekte pruimen en een plakje bacon. Paneer met cruesli.
Met pindakaas en ui en kokospaneer:
vullen met paar lepels pindakaas met noot, wat sambal en 2 dunne schijven ui. Paneer van half paneermeel en half seroegdeng.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |